Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Legea care interzice panglica „Sfântul Gheorghe” ar putea intră în vigoare până la 9 mai

Lilian Carp - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Legea care interzice panglica „Sfântul Gheorghe” ar putea intră în vigoare până la data de 9 mai, anunță un deputat PAS.
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Legea care interzice panglica „Sfântul Gheorghe” ar putea intră în vigoare până la data de 9 mai, Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei. Despre asta a anunțat deputatul PAS Lilian Carp, autorul inițiativei de a interzice folosirea panglicii „Sfântului Gheorghe” și altor simboluri care ar promova agresiunea rusească în Ucraina.
Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă. Chiar dacă în lege se prevede expres că inițiativa „intră în vigoare la expirarea a trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial”, deputatul spune că amendamentul său nu se supune prevederii privind cele trei luni.
„Proiectul de lege a fost votat în a doua lectură, urmează redactarea propriu-zisă a legii, după care publicarea ei în Monitorul Oficial și intrarea oficială în vigoare a legii”, a declarat Carp.
Totodată, deputatul PAS susține că legea va intra în vigoare „în câteva zile, o săptămână-două, cel mult”.
Amintim că pe 7 aprilie deputații au votat în două lecturi un amendament la Codul contravențional prin care prevede ca panglicile, semnele, literele sau combinațiile acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse în Ucraina, sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova.
Potrivit noilor modificări ale legii, cei care nu vor respecta legislația și vor utiliza panglica sau semnele pe teritoriul Republicii Moldova vor fi amendați.
Astfel, se va sancționa cu amendă de la 90 la 180 de unități convenționale sau cu muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicate persoanei fizice și amendă de 180 până la 360 de unități convenționale pentru persoanele juridice.
Șala de ședințe a Parlamentului RM - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Politică
Panglica Sfântului Gheorghe, interzisă în Republica Moldova
Fluxul de știri
0