Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădinițele din Chișinău ar putea rămâne fără unele produse alimentare

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaPrânz
Prânz - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău ar putea rămâne fără unele produse alimentare dacă nu va interveni Guvernul.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Majorarea prețurilor ar putea avea efect negativ și asupra procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din Chișinău. Problema a fost semnalată de agenții economici care livrează produse alimentare în grădinițele din municipiu.
Șeful adjunct de la Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Păvăloi, a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale că a primit de la agenții economici un demers, prin care aceștia anunță că în cel mai scurt timp vor intra în incapacitate de a livra produse alimentare, ținând cont că aceste produse sunt de import.

Este vorba de hrișcă, mălai și alte produse care în momentul de față sunt într-o cantitate mai mică decât cea necesară. Potrivit lui Păvăloi, demersul a fost transmis și Guvernului, Președinției, dar și altor structuri ale statului.

Păvăloi spune că s-a stabilit de comun acord ca livrările la instituțiile de educație timpurie să fie efectuate în continuare la capacitățile solicitate, cel puțin până va exista un răspuns din partea Guvernului privind subvenționarea acestora.
Totodată, Andrei Păvăloi a precizat că în mai multe instituții de învățământ din Chișinău au fost lansate proiecte mari de reabilitare a clădirilor. Păvăloi spune că agenții economici care efectuează aceste lucrări și care au contracte pentru 2-3 ani au venit cu demersuri pin care și-au manifestat frica că dacă va continua majorarea prețurilor pentru materialele de construcție în următoarea perioadă vor intra în incapacitate de a prelungi contractele.
Agenții economici nemulțumiți de randamentul tot mai scăzut al angajaților - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Podcasturi
Agenții economici sunt nemulțumiți de randamentul tot mai scăzut ai angajaților
Fluxul de știri
0