Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agenții economici sunt nemulțumiți de randamentul tot mai scăzut ai angajaților

Agenții economici nemulțumiți de randamentul tot mai scăzut al angajaților
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenții economici sunt nemulțumiți de randamentul tot mai scăzut al angajaților. Ce au decis companiile?
Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Sergiu Harea, a declarat într-un interviu exclusiv acordat Agenției Sputnik Moldova că dincolo de problemele de ordin economic și a lipsei forței de muncă, antreprenorii întâmpină alte două dificultăți în rândul angajaților. Este vorba despre calificare slabă a muncitorilor și un randament de efort tot mai scăzut.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, rata de ocupare a forței de muncă în țară este în scădere continuă în ultimii 10 ani. La moment rata de muncă fiind în jur de 40%, iar media de vârstă a muncitorului este în creștere. În prezent, aproape jumate din populația încadrată în câmpul muncii are peste 44 de ani.
"Din păcate foarte mulți investitorii străini care se adresează la Camera de Comerț și Industrie, scot în evidență pregătirea necorespunzătoare a angajaților, dar și randamentul foarte scăzut de muncă. În acest sens am venit cu inițiativa de a introduce un voucher sportiv. Asta ar însemna ca un agent economic să ofere până la 1000 de lei lunar fiecărui angajat care vrea să practice sportul. Doar așa am putea avea angajați sănătoși și activi", susține Sergiu Harea.
Inițiativa prevede, de asemenea, de unde ar putea lua bani suplimentari fiecare angajat. Acest voucher ar putea fi acoperit din suma profitului din vânzări păstrând un anumit plafon.
Agenții economici privesc pozitiv ideea CCI și așteaptă o reacție din partea statului.
Fluxul de știri
0