Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără acțiuni provocatoare: Tiraspolul neagă declarațiile Statului Major al Ucrainei

© Sputnik / Irina LeahovaMinisterul de Externe de la Tiraspol
Ministerul de Externe de la Tiraspol  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Declarația Ministerului de Externe de la Tiraspol privind pacea, liniștea și securitatea în regiune.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Ministerul de Externe de la Tiraspol a luat act de declarația făcută dimineața de către Statul Major al Ucrainei privind acțiunile provocatoare ale rușilor în Transnistria. Potrivit autorităților de la Tiraspol, pe teritoriul Transnistriei nu se efectuează pregătiri militare sau măsuri speciale care să amenințe Ucraina.
"Conducerea Transnistriei depune tot efortul pentru a asigura în mod eficient pacea, liniștea și securitatea în regiune. De asemenea, ne interesează menținerea calmului locuitorilor din regiunile de frontieră ale Ucrainei cu Transnistria și solicităm din nou părții ucrainene să aibă grijă de propriii cetățeni și să se abțină de la exprimarea periodică a informațiilor false care creează o tensiune nerezonabilă", a declarat partea transnistreană.
Anterior, armata ucraineană a emis mai multe comunicate similare despre eventuale provocări, exerciții și acțiuni ale rușilor și transnistrenilor la hotarul ucrainean. Atât Chișinăul, cât și Tiraspolul, au infirmat de fiecare dată informațiile lansate de Kiev.
Tiraspol  - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Societate
Transnistria nu are intenții agresive împotriva Ucrainei
Fluxul de știri
0