Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transnistria nu are intenții agresive împotriva Ucrainei

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol  - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Abonare
Tiraspolul a negat informațiile difuzate de Statul Major al Forțelor Armate al Ucrainei.
CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Transnistria nu are intenții agresive împotriva Ucrainei. Despre asta a anunțat autoritățile de la Tiraspol ca răspuns la informațiile difuzate joi pe rețelele de socializare de Statul Major al Ucrainei.

"Republica Moldovenească Nistreană nu efectuează nicio pregătire și nu are intenții militare în raport cu regiunile de frontieră ale Ucrainei cu Transnistria", anunță partea transnistreană.

Totodată, autoritățile de la Tiraspol au remarcat că ucrainenii aflați pe teritoriul regiunii se află în siguranță.
"Peste 80 de mii de cetățeni ai Ucrainei care locuiesc permanent în Transnistria, precum și aproximativ cei 27 de mii de refugiați ucraineni care au ajuns în regiune, sunt în deplină siguranță", scrie partea transnistreană.
În acest sens, Tiraspolul a solicitat părții ucrainene să trateze mai uman starea psihologică a propriilor cetățeni care locuiesc în regiune.
Amintim că pe 2 aprilie Statul Major al Ucrainei a anunțat despre o pretinsă redislocare a forțelor armate pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene și despre alte acțiuni, ce ar reprezenta o amenințare pentru partea ucraineană. Tot atunci, în replică, autoritățile de la Tiraspol au declarat că această informație „nu corespunde absolut cu realitatea”.
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Societate
Transnistria, după ce Ucrainei a anunțat despre pretinsa redislocare a forțelor armate
Fluxul de știri
0