Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții se ieftinesc: Cât va costa motorina și benzina pe 12 aprilie

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Prețurile la carburanți s-ar putea ieftini și marți, 12 aprilie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noile prețuri plafon aplicabile pentru ziua de mâine.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii ar putea achita cu 18 bani mai puțin, adică 26,80 de lei. Pentru un litru de motorină am putea plăti 26,44 de lei, cu 36 de bani mai puțin față de perioada 8-11 aprilie.
Trebuie precizat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atestă în ultima perioadă o ușoară diminuare a cotațiilor internaționale Brent la țiței și, corespunzător, a cotațiilor Platts la produsele petroliere derivate.
În consecință, în baza aplicării de către ANRE a mecanismului actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard, instituit prin modificările din anul trecut, prețurile la pompă pentru Benzina COR 95 și Motorină urmează și ele o curbă descrescătoare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Internațional
În Germania a fost numită perioada minimă în care va exista o dependență de gazul rusesc
Fluxul de știri
0