Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Germania a fost numită perioada minimă în care va exista o dependență de gazul rusesc

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Institutul German pentru Cercetări Economice: Germania va depinde de gazul din Rusia pentru cel puțin încă doi ani
CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. Germania va depinde de gazul rusesc cel puțin încă doi ani, scrie ziarul Handelsblatt, citându-l pe Michael Hüter, directorul Institutului German pentru Cercetări Economice din Köln.
„Vom depinde de gazele rusești cel puțin încă doi ani. Este o iluzie că statul poate susține diferite domenii ale industriei atât de mult timp cu ajutorul subvențiilor de miliarde și crearea locurilor de muncă pe termen scurt", citează Handelsblatt pe economistul german.
Sebastian Mates, autorul articolului, a subliniat că impunerea unui embargo asupra aprovizionării cu combustibil albastru rusesc ar duce la stoparea activităților economice în cadrul unor companii și sectoare ale economiei germane.
„Pe termen scurt, doar o treime din livrările de gaz rusesc către Germania pot fi înlocuite cu gaz lichefiat din alte părți ale lumii”, se arată în publicație.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina. Ca răspuns, țările occidentale au impus sancțiuni pe scară largă împotriva Moscovei, care la rândul lor au afectat în primul rând sectorul bancar și importul de produse de înaltă tehnologie pentru economia Rusiei.
Autoritățile de la Kremlin a numit aceste măsuri din partea Occidentului ca fiind un război economic de care nu a mai existat niciodată. Autoritățile ruse au subliniatcă sunt pregătite pentru o astfel de desfășurare a evenimentelor și au asigurat că vor continua să își îndeplinească toate obligațiile sociale stabilite anterior. Banca Centrală a Rusiei a luat măsuri pentru stabilizarea situaţiei de pe piaţa valutară, iar conducerea țării a solicitat țările neprietenoase ca plățile pentru livrările de gaz să fie transferate în ruble. În plus, guvernul a pregătit un plan de contracarare a măsurilor restrictive, care include aproximativ o sută de inițiative. Suma finanțării sale va fi de aproximativ un trilion de ruble.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Internațional
Stoltenberg: NATO va continua să se consolideze pe flancul estic
Fluxul de știri
0