Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anvelopele din curțile grădinițelor vor fi demontate: Iată motivul

© Pixabay / PhotoMIX-Companygrădiniță, imagine simbol
grădiniță, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Toate anvelopele instalate pe teritoriile instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău vor fi demontate și evacuate.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Peste 20 de mii de anvelope amplasate în curțile instituțiilor de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău vor fi scoase. Despre aceasta a anunțat şeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret şi Sport a municipiului Chișinău, Andrei Păvăloi.
În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, Păvăloi a anunțat că anvelopele vor fi evacuate după un plan elaborat de comun cu preturile celor cinci sectoare ale Chișinăului.
„Cele peste 20 de mii de anvelope care se află pe teritoriile instituțiilor de învățământ urmează a fi evacuate și demontate pentru reciclare”, a menționat Andrei Păvăloi.
Adjunctul de la DGETS a mai spus că în această săptămână urmează a fi găsite soluții de înlocuire a acestor obiecte. Cert este că acestea vor fi din lemn, material inofensiv pentru sănătatea copiilor.
Potrivit funcționarului public, în ultimele două săptămâni au avut loc acțiuni de salubrizare și amenajare a teritoriilor instituțiilor de învățământ. Iar pe parcursul acestei săptămâni urmează a fi evacuate toate deșeurile colectate.
Mai mulți părinți din localitatea Ciutești sunt nemulțumiți că autoritățile locale au decis să transforme gimnaziul din sat în școală primară-grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Societate
După doi ani, părinții vor putea participa la matinee și careurile festive
Fluxul de știri
0