Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După doi ani, părinții vor putea participa la matinee și careurile festive

© Sputnik / Mihai CarausMai mulți părinți din localitatea Ciutești sunt nemulțumiți că autoritățile locale au decis să transforme gimnaziul din sat în școală primară-grădiniță
Mai mulți părinți din localitatea Ciutești sunt nemulțumiți că autoritățile locale au decis să transforme gimnaziul din sat în școală primară-grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Veste bună pentru părinții ai căror copii frecventează școlile și grădinițele din municipiul Chișinău. În acest an, aceștia vor putea participa la matineele și careurile festive.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. După doi ani, la finele anului de studii, în grădinițele și școlile din Capitală s-ar putea să se desfășoare matinee și careuri festive cu prezența părinților. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședințe săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.
"Vreau să vin cu un anunț care va bucura majoritatea părinților, cel puțin în municipalitate, vom discuta cu specialiști ca la sfârșit de an, după o pauză de doi ani de zile, în grădinițe și școli să fie organizat matinee împreună cu părinții. Este o tradiție și ne pare rău că acestea au fost întrerupte, dar sănătatea trebuie să fie o prioritate", a declarat Ceban.
În ultimii doi ani nu s-au putut organiza evenimente festive în școli și grădinițe cu prezența părinților din cauza pandemiei de COVID-19.
Amintim că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia ca începând cu 16 martie purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii. Până atunci, purtarea măștilor a fost obligatorie și în spațiile deschise.
Totodată, membrii CNESP au mai decis să excludă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. De asemenea, toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agrement. Evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Câți refugiați din Ucraina au cerut azil în Republica Moldova
Fluxul de știri
0