Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg: NATO va continua să se consolideze pe flancul estic

© REUTERS / POOLJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Stoltenberg a spus că NATO va continua să-și sporească prezența militară pe flancul estic
CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru Telegraph că alianța elaborează planuri de desfășurare a forțelor militare permanente pe flancul estic, mai aproape de Rusia.
Potrivit acestuia, NATO se află în prezent „în mijlocul unor transformări fundamentale”.
„În prezent, am solicitat conducătorilor noștri militari ca să propună opțiuni pentru ceea ce numim o resetare, o adaptare pe termen lung a NATO. Cred că liderii alianței vor lua decizii în această problemă când se vor întâlni la Madrid la summitul din iunie.”, a spus Stoltenberg.
El a menționat că acum pe flancul estic al NATO există 40.000 de soldați ai alianței, în timp ce înainte de începerea operațiunii speciale rusești erau de zece ori mai puțini.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul acestei operațiuni militare este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a subliniat că se plănuiește aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, armata rusă lansează atacuri asupra infrastructurii militare și asupra pozițiilor deținute de forțele militare ucrainene. Până la 25 martie, s-au finalizat principalele sarcini ale primei etape - a fost redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei.
vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Din 24 februarie, peste 374 de mii de ucraineni au venit în Republica Moldova
Fluxul de știri
0