Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlin: Rusia va redirecționa exportul de cărbune pe piețele alternative

© Sputnik / Maxim TopalУголь
Уголь - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moscova va redirecționa exportul de cărbune pe piețele alternative după interzicerea de către Uniunea Europeană a importului acestuia din Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
BUCUREŞTI, 9 apr – Sputnik, Doina Crainic. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va redirecționa exportul de cărbune pe piețele alternative.
„Cărbunele rămâne un produs la mare cerere, iar dacă Europa refuză să continue să folosească aceste livrări de cărbune (…), vor fi redirecţionate pe piețele alternative”, a declarat Peskov în faţa presei.
Peskov a comentat astfel interdicția UE privind cumpărarea, importul sau transferul cărbunelui și a altor combustibili fosili solizi, dacă aceştia provin sau sunt exportaţi din Rusia, începând cu data de 2022 august.
În prezent, importurile de cărbune rusești către UE se ridică la 8.000 de milioane de euro pe an.
Numeroase țări au început să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei după ce Moscova a recunoscut republicile populare Doneţk și Lugansk ca state suverane și, trei zile mai târziu, a lansat o operațiune militară specială în Ucraina, susținând că ambele republici au solicitat ajutor în contextul „genocidului” comis de către Kiev.
Potrivit bazei de date Castellum.ai, Rusia este acum țara cea mai pedepsită de sancțiuni, situându-se înaintea Iranului, Siriei, Coreei de Nord și Venezuelei, de la mijlocul lunii februarie peste 5.400 de noi măsuri restrictive fiind activate împotriva țării slave, în plus față de cele peste 2.750 care erau deja în vigoare, potrivit Sputnik Mundo.
Alimente sănătoase - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Economie
Prețurile la alimente au atins în martie cel mai mare nivel din istorie
Fluxul de știri
0