Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kievul pune la cale o provocare pentru a acuza Rusia de asasinate în masă

© REUTERS / GLEB GARANICHУкраинские военные в городе Ирпень под Киевом
Украинские военные в городе Ирпень под Киевом - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Apărării al Federației ruse a aflat că autoritățile de la Kiev pregătesc o provocare prin car să acuze Rusia de ucideri în masă în orașul Irpin.
CHIȘINĂUA, 9 apr – Sputnik. Ucraina pregătește o provocare pentru a acuza Rusia de masacrele locuitorilor Irpin în regiunea Kiev, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, general-maior Igor Konașenkov.
În special, Serviciul de Securitate al Ucrainei intenționează să folosească cadavrele soldaților ruși uciși de naționaliști ca „dovadă incontestabilă” a vinovăției Moscovei.
Informația falsă urmează să fie răspândită prin mass-media occidentală, a anunțat departamentul militar de la Moscova, fiind citat de RIA Novosti.
„Vă atrag atenția asupra faptului că unitățile forțelor armate ruse au părăsit această localitate în urmă cu mai bine de o săptămână”, a spus generalul.
Militari ucraineni în Bucia - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Editoriale
Bucea și răul concentrat: ultimul argument împotriva rușilor
Săptămâna trecută, mass-media ucrainene și occidentale au difuzat fotografii și videoclipuri din orașul Bucea. Potrivit Kievului, acestea înfățișează cadavre care au rămas întinse pe străzi după ce trupele ruse au părăsit orașul.
Mulți internauți au pus la îndoială autenticitatea acestor materiale, menționând că ele au apărut la doar câteva zile după plecarea rușilor, că nu era sânge lângă cadavrele care zac la pământ, iar unii dintre morți aveau legate la mâini banderole albe și ar fi putut fi uciși de forțele de securitate ucrainene sau de cele ale apărării teritoriale, care, la fel, se află în subordinea regimului de la Kiev.
Autoritățile ucrainene au organizat o altă provocare cu o zi înainte, acuzând Rusia de un atac cu rachete asupra gării din Kramatorsk și de moartea a peste 50 de persoane.
Ministerul Apărării de la Moscova a infirmat aceste afirmații, explicând că la fața locului au rămas fragmente din racheta Tocika-U, care fusese de mult scoasă din serviciul militar al Rusiei, iar lovitura a fost lansată din partea pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei.
Ministerul rus de Externe, la rândul său, a menționat că astfel de acțiuni inumane ale regimului de la Kiev confirmă valabilitatea sarcinilor operațiunii militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Джек Мэтлок - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Politică
Fost ambasador al SUA în URSS: Nu există dovezi că rușii au operat în Bucea
Fluxul de știri
0