Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasador rus: Există pericolul unei confruntări directe cu SUA

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaПосол РФ в США Анатолий Антонов
Посол РФ в США Анатолий Антонов - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Abonare
Ambasadorul rus în SUA a acuzat Occidentul că provoacă vărsarea de sânge prin livrarea armamentului pentru Kiev.
CHIȘINĂUA, 9 apr – Sputnik. Acțiunile țărilor occidentale, pe fundalul operațiuni speciale în Ucraina, sunt periculoase și provocatoare și ar putea duce la o confruntare militară directă între Rusia și Statele Unite, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, pentru Newsweek.
„Statele occidentale sunt direct implicate în evenimentele în desfășurare, deoarece continuă să aprovizioneze Ucraina cu arme și muniții, provocând astfel și mai multe vărsări de sânge”, a spus el.
Ambasadorul a menționat că „moartea acordurilor de la Minsk” a fost rezultatul nebuniei naționaliste și al sentimentelor revanșiste ale regimului de la Kiev, care a ales calea militarizării rapide.
În același timp, țările NATO au început dezvoltarea militară a Ucrainei, înarmând-o până-n dinți, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat planuri de achiziție a armelor nucleare.
„Noi avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru”, a subliniat Antonov.
Potrivit lui, toate acestea pot conduce SUA și Rusia pe calea confruntării militare directe.
El a adăugat că orice furnizare de arme și echipamente militare, convoaiele de transport cu armament pe teritoriul Ucrainei vor fi o țintă militară legitimă pentru Forțele Armate Ruse.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, scopul aceste operațiuni este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Dar ocuparea Ucrainei este exclusă, a subliniat Putin.
Cu sprijinul militarilor uși, grupările de forțe militare ale republicilor populare Donețk și Lugansk dezvoltă o ofensivă. Ministerul Apărării a declarat că Forțele Armate rusești lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Până pe 25 martie, au fost îndeplinite principalele sarcini ale primei etape a operațiunii speciale - a fost redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbasului.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Rusia
Ministerul Apărării din Rusia: rachetele TocIka sunt folosite numai de armata ucraineană
Fluxul de știri
0