Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul Apărării din Rusia: rachetele TocIka sunt folosite numai de armata ucraineană

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Abonare
Acuzațiile conform cărora Rusia ar fi efectuat atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk din regiunea Doneţk pe 8 aprilie nu corespund realității, a declarat serviciul de presă al Ministerului Apărării din Rusia.
BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik, Doina Crainic. Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Rusia a declarat că acuzațiile conform cărora Rusia ar fi efectuat atacul cu rachete asupra gării din Kramatorsk din regiunea Doneţk pe 8 aprilie nu sunt conforme realității.
„Toate declarațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev despre atacul cu rachete presupus a fi fost efectuat de Rusia pe 8 aprilie la gara din Kramatorsk sunt o provocare și sunt total false. La 8 aprilie, forțele armate ruse nu au avut în program misiuni ofensive asupra orașului Kramatorsk”, a declarat departamentul militar.
De asemenea, serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a subliniat că rachetele tactice Tocika-U, ale căror fragmente au fost găsite lângă gara Kramatorsk și publicate de martorii oculari, sunt folosite numai de armata ucraineană.
Departamentul a reamintit că, pe 14 martie, o rachetă TocIka-U similară lansată de o diviziune a celei de-a 19-a brigăzi de rachete a forțelor armate ucrainene a lovit centrul Doneţkului, iar în atac au murit 17 persoane la fața locului și 36 de civili au fost răniți. Acest atac cu rachetă asupra populaţiei civile din Doneţk, lansat de forțele armate ucrainene, nu a fost deloc reflectat în presa principală occidentală.
Anatoli Antonov - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Rusia
În SUA este ignorat articolul din NYT despre uciderea soldaților ruși – ambasadorul rus
Fluxul de știri
0