Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O nouă ieftinire a carburanților: Cât va costa benzina și motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon mai mici pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în ultima perioadă o ușoară diminuare a cotațiilor internaționale Brent la țiței și, corespunzător, a cotațiilor Platts la produsele petroliere derivate.
În consecință, în baza aplicării de către ANRE a mecanismului actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard, instituit prin modificările din anul trecut, prețurile la pompă pentru Benzina COR 95 și Motorină urmează și ele o curbă descrescătoare.
Astfel, ANRE a stabilit prețuri noi plafon pentru zilele de weekend. Pentru benzina cu cifra octanică 95, șoferii ar putea achita 26,98 de lei, cu 17 bani mai puțin. Pentru un litru de motorină am putea plăti cu 48 de bani mai puțin, adică 26,80 de lei.
ANRE reiterează poziția anunțată anterior, precum că mecanismul actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere reprezintă o modalitate sigură care permite reflectarea fidelă la panourile stațiilor de alimentare a evoluțiilor de pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.
Astfel, consumatorul din Republica Moldova achită un preț just racordat la realitățile zilei în care își face achiziția de carburanți. Metodologia aplicată asigură un echilibru între interesul consumatorilor de a avea un preț cât mai mic și care, totodată, oferă companiilor petroliere posibilitatea de recuperare a costurilor suportate în cazul în care acestea sunt administrate eficient.
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Economie
Atenție, șoferi! Cât va costa astăzi motorina și benzina
Fluxul de știri
0