Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenție, șoferi! Cât va costa astăzi motorina și benzina

© Sputnik / Mihai Carauscarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru vineri, 8 aprilie.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 ar putea costa 27,15 de lei. Prețul la motorină ar putea ajunge la 27,28 de bani pentru un litru.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate reieșind din următoarele:
PL - valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
CV - rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
MC - marja comercială specifică; AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Politică
Legea privind stocarea gazelor pentru cel puțin două luni, votată în prima lectură
Fluxul de știri
0