Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul intenționează să naționalizeze proprietatea rusească din Ucraina

© AP Photo / Efrem LukatskyМонумент Родина-мать в Киеве
Монумент Родина-мать в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul Ucrainei a anunțat că Kievul va naționaliza toată proprietatea Federației ruse din țara sa.
CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Autoritățile ucrainene intenționează să naționalizeze toate proprietățile rusești din această țară, a declarat premierul Denis Șmîgal la postul Rada TV.
„Legislația privind naționalizarea a fost adoptată, am început deja aceste procese, desigur, vom naționaliza toate proprietățile rusești pentru a compensa unele din pierderile pe care ni le provoacă Federația Rusă”, a spus șeful guvernului ucrainean.
El a adăugat că Kievul contează pe faptul că va putea folosi activele rusești înghețate în alte țări.
La 1 aprilie, Rada Supremă a adoptat o lege privind naționalizarea proprietăților rușilor, precum și a celor care susțin public operațiunea Rusiei în Ucraina.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Putin a spus se plănuiește aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Până pe 25 martie, trupele rusești au finalizat principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei.
Ministerul rus al apărării a precizat că scopul principal al operațiunii este eliberarea Donbas-ului.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2022
Politică
Guvernanții moldoveni se declară gata să renunțe la gazul rusesc
Fluxul de știri
0