Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transnistria, după ce Ucrainei a anunțat despre pretinsa redislocare a forțelor armate

© Sputnik / Irina LeahovaTransnistria
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Abonare
Ministerul de Externe al Transnistriei a numit „absolut neadevărate” informațiile difuzate anterior de Statul Major al Ucrainei.
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Transnistria a luat act de declarația făcută dimineața de către Statul Major al Ucrainei despre pretinsa redislocare a forțelor armate pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene și despre alte acțiuni, ce ar reprezenta o amenințare pentru partea ucraineană.
În textul apărut sâmbătă, începând cu ora 06:00, Statul Major al Ucrainei a raportat:
„Pentru a desfășura acțiuni provocatoare și demonstrative la granița cu Ucraina, s-au intensificat lucrările de atragere a unităților militare ruse pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova”.
În replică, autoritățile de la Tiraspol au declarat că această informație „nu corespunde absolut cu realitatea”.
„Ministerul de externe al Transnistriei este împuternicit să declare că informația răspândită de Statul Major al Ucrainei nu are nimic în comun cu realitatea.Toate unitățile militare pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene se află în locurile lor de dislocare permanentă și își exercită activitatea în regim standard obișnuit. Mai mult, acestea și-au minimalizat în mod intenționat chiar și activitățile planificate pentru a le asigura liniștea vecinilor noștri ucraineni”, a declarat partea transnistreană.
Totodată, autoritățile de la Tiraspol au remarcat că "Transnistria oferă în permanență tot ajutorul necesar celor circa 25 de mii de refugiați ucraineni veniți pe teritoriul republicii chiar și după ce partea vecină a închis toate punctele de trecere dintre Ucraina și Transnistria".
În plus, aceștia anunță că conducerea regiunii „a declarat oficial în repetate rânduri că nu amenință în niciun fel Ucraina. Este poziția noastră care rămâne neschimbată”.
Și Biroul de Reintegrare a venit cu o reacție privind mobilizarea de trupe din regiunea transnistreană
"Instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune. În context, ținem să informăm că nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Autoritățile competente ale Republicii Moldova vor continua schimbul de informații cu partenerii țării noastre în vederea asigurării stabilității și securității cetățenilor", anunță Biroul de Reintegrare.
Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Societate
Guvernul Republicii Moldova a oferit un lot de ajutor umanitar Ucrainei
Fluxul de știri
0