Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La prețul unei pâini - călătoriile cu transportul public au crescut la Comrat

© Sputnik / Maxim TopalTransport public la Comrat
Transport public la Comrat - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Abonare
Tarifele la transportul public în Comrat aproape s-au dublat în doar patru luni.
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. În luna noiembrie a anului trecut, un adult putea să călătorească cu autobuzul în capitala găgăuză cu 3 lei, iar în aprilie anul acesta - deja cu 5 lei.
Pentru copiii sub 7 ani, călătoria este în prezent gratuită, iar pentru copiii de la 7 la 12 ani prețul biletului va costa 3 lei. Noile tarife au fost aprobate de consiliul municipal local. Primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov a explicat pentru Sputnik Moldova de ce au fost majorate tarifele.

„Avem 11 rute. Transportatorii înșiși au scris o solicitare la consiliul municipal, care a și aprobat prețul de 5 lei. Acest lucru se datorează creșterii prețurilor la tot ce este în jur, nu doar la combustibil. Mașinile nu circulă cu aer”, a spus Anastasov.

Potrivit acestuia, „dacă prețul gazului a crescut cu 300%, combustibilul - cu aproape 100%, atunci transportul ar trebui să crească prețul cu cel puțin 20%.
„Primăria a anulat taxa locală pentru transport, de aceea s-a stabilit un preț de 5 lei”, a precizat interlocutorul.
Astfel, la Comrat, costul călătoriei în transportul public este echivalent cu costul unei pâini. Cel mai mult, au simțit creșterea prețurilor, pensionarii. Ei recunosc că acum vor fi nevoiți să aleagă: fie călătoresc mai puțin în microbuz, fie mănâncă mai puțină pâine.
Șoferii de microbuze au refizat să vorbească cu jurnaliştii. Cert este că această creștere este neprofitabilă și pentru aceștia, deoarece numărul de pasageri este în scădere, în timp ce cheltuielile rămân la același nivel.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Analize și opinii
Mirel Palada: ”Urmează niște ani de sărăcie”
Fluxul de știri
0