Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Mirel Palada: ”Urmează niște ani de sărăcie”

© Sputnik / Евгений Панасенкоimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sociologul susține că vremurile care vor urma vor fi cumplite, dar că ele vor fi mai ușor de suportat pentru românii care au crescut în sărăcia anilor 80 și care și-au petrecut tinerețea în sărăcia anilor 90. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik, Georgiana Arseni. Cunoscutul sociolog Mirel Palada avertizează că vor urma ani de sărăcie, dar că persoanele care au copilărit în anii 80, când sărăcia era mare și și-au petrecut tinerețea în anii 90, când era tot sărăcie.
”Nu o să fie penurie, ca în acei ani, când nu prea găseai multe. Vor fi doar prețuri din ce în ce mai mari. Adică tot aia: n-ai bani, e ca și cum n-ar fi. O să fie bine. O să vă placă. L-ați înjurat pe Ceaușescu că vă recomanda să vă mai puneți o haină pe voi și că vă mituia cu o sută de lei ca să nu faceți Revoluție? L-ați înjurat. L-ați și împușcat pentru asta”, scrie Palada într-o postare de pe pagina sa de Facebook, rețea de socializare interzisă în Rusia.
El punctează că, acum, demnitarii Europei vin să recomande românilor fix același lucru. Și anume, să facă frigul în scopuri nobile.
De asemenea, PSD oferă 50 de euro la 2 luni populației, ceea ce înseamnă 4 lei pe zi.
”Luați o sută de lei, să nu vă răzvrătiți. Beți încet, dragilor, căci săracii n-au loc pe lumea asta. Slava System. Slava plăcuța suedeză pe post de mic dejun. Românii merită tot ce e mai bun pe lumea asta”, a punctat Palada.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Societate
Bani pentru masa de Paște: Vor primi sau nu moldovenii ajutorul unic
Fluxul de știri
0