Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUElena Udrea
Elena Udrea - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Abonare
Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a fost condamnată definitiv să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute
BUCUREȘTI, 7 apr - Sputnik. Elena Udrea a aflat astăzi că trebuie să execute condamnarea din iunie 2018, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Decizia a fost dată astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și este definitivă, ceea ce înseamnă că Udrea va ajunge la închisoare după 7 ani de procese, timp în care a profitat de o decizie a Curții Constituționale pentru a tergiversa dosarul.
Instanța supremă a respins, astfel, contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători.
În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie a Curții Constituționale.
Acum, nu mai există nicio cale de atac, astfel că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Rusia
Moscova așteaptă rezultatele anchetei despre incidentul de la Ambasada Rusiei în București
Fluxul de știri
0