Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova așteaptă rezultatele anchetei despre incidentul de la Ambasada Rusiei în București

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Rusia așteaptă rezultatele anchetei privind incidentul de la Ambasada Rusiei din București.
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. „Doresc să amintesc – nu numai în legătură cu acest incident, ci și în legătură cu altele – că, în conformitate cu Convenția de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, statul gazdă este obligat să ia toate măsurile adecvate pentru a proteja clădirile misiunilor străine de orice intruziune sau daune”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată de Sputnik.
Zaharova a adăugat că partea rusă așteaptă ca „autoritățile române să acționeze în totală conformitate cu obligațiile lor internaționale. Așteptăm, desigur, rezultatele investigației”.
Miercuri dimineața o mașină s-a izbit de gardului Ambasadei Rusiei la București, după care vehiculul a luat focul, iar șoferul a murit în incendiu. Anchetatorii români recunosc posibilitatea ca persoana să fi acţionat în mod intenționat. Presa din România menţionează că bărbatul a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că şi-a abuzat sexual fiica minoră, dar sentința fusese suspendată.
Ambasada Rusiei la București a declarat că această persoană a fost „victima isteriei și propagandei anti-rusești”. Ministerul Român de Externe respinge ideea că accidentul ar putea avea un sens politic.
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Internațional
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București
Fluxul de știri
0