Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Mitropolia Moldovei: Partea rusă și cea ucraineană să se așeze la masa negocierilor

© Sputnik / Mihai CarausCatedrala Mitropolitană din Chișinău
Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Abonare
Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove a făcut un apel repetat la pace și armonie între poporul rus și cel ucrainean.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Mitropolia Moldovei face apel pentru soluționarea în mod pașnic a problemelor care au dus la declanșarea operațiunilor militare din Ucraina.

„În mod repetat, facem apel la ambele părți, partea rusă și cea ucraineană, să se așeze la masa negocierilor și să soluționeze în mod pașnic toate problemele care există”, este precizat în adresarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir.

În mesajul Mitropoliei Moldovei mai este specificat că în cele mai bine de 40 de zile de la declanșarea conflictului armat din Ucraina s-au înălțat rugăciuni pentru pace și încetarea vărsărilor de sânge din țara vecină.
Totodată, Mitropolia menționează că Biserica Ortodoxă din Moldova a fost și este alături de refugiați și oferă toată asistența posibilă tuturor celor care au suferit în urma ostilităților.
„Astăzi, mai mult ca oricând ne dorim în mod deosebit ca între poporul rus și cel ucrainean să existe pace și armonie, ca niște vecini buni, în respect unul față de celălalt, în răbdare unul față de celălalt și în dragoste”, mai este scris în mesajul ÎPS Mitropolit Vladimir.
Potrivit Mitropoliei, în această perioadă au existat unele cazuri când clerici ai BOM, în mod absolut nejustificat au îndemnat credincioșii la ură interetnică și dezbinare. Cazurile au fost documentate și vor fi sancționate conform canoanelor eclesiale la judecata bisericească.
Ucrainenii au luat cu “asalt” pensiunile turistice din țară - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Podcasturi
Ucrainenii au luat cu “asalt” pensiunile turistice din țară
Fluxul de știri
0