Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ucrainenii au luat cu “asalt” pensiunile turistice din țară

Ucrainenii au luat cu “asalt” pensiunile turistice din țară
Abonare
Criza locurilor de cazare turistică continuă. Care este motivul.
Reprezentantul Asociației Naționale pentru Turismul Receptor, Petru Costachi, într-un interviu exclusiv acordat pentru Sputnik Moldova susține că agropensiunile, hotelele sau oricare alte instituții care oferă locuri de cazare în scop turistic sunt ocupate aproape în totalitate.
Se întâmplă după ce fluxul mare de ucraineni care au preferat temporar să se stabilească în Republica Moldova a generat un fenomen atipic pentru țara noastră.
“Am ghidat un grup de ucraineni care au spus că atâta timp cât se vor afla aici, preferă să călătorească. Numărul celor care își permit anumite trasee este destul de mare. Numai avem atâtea locuri la câte solicitări sunt”, susține Costachi.
De asemenea, Petru Costachi care este și administratorul unei companii turistice susține că prețul la cazare este unul record și că doar taberele sau pensiunile în aer liber ar putea prezenta anumite oferte înaintea sărbătorilor de Paști.
Fluxul de știri
0