Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Peste 200 de refugiați ucraineni s-au angajat la muncă în țara noastră

© Sputnik / OsmatescoCurier
Curier - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă continuă să primească notificări privind angajarea în câmpul muncii a refugiaților ucraineni.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Peste 200 de cetățeni ucraineni s-au angajat în câmpul muncii în Republica Moldova.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că este vorba de 213 cetățeni din Ucraina, dintre care 159 de femei și 54 de bărbați.
Potrivit notificărilor parvenite de la agenții economici către ANOFM s-a constatat că 145 de cetățeni ucraineni sunt angajați în municipiul Chișinău, 14 la Ungheni, 8 la Strășeni, 8 la Bălți, 8 la Cahul, 4 la Anenii Noi, 3 la Ialoveni, 5 la Soroca, 3 la Vulсănești, 4 la Ștefan-Vodă, 2 la Orhei, 2 la Dondușeni, 2 la Taraclia și câte unul la Călărași, Nisporeni, Ocnița, Comrat, Ceadîr-Lunga.
Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în meserii cum ar fi programator, inginer, cusător, vânzător, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.
La data de 5 aprilie, conform informațiilor subdiviziunilor teritoriale ale ANOFM, 127 de agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2 103 de locuri de muncă vacante disponibile. 171 de cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.
Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Mitropolia Moldovei: Partea rusă și cea ucraineană să se așeze la masa negocierilor
Fluxul de știri
0