Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră

© Sputnik / Mihai CarausMașină de poliție, imagine simbol
Mașină de poliție, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Abonare
Poliția din Republica Moldova va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției rutiere.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Republica Moldova va adera la Rețeaua Europeană de Poliție Rutieră. Decizia a fost anunțată astăzi după întrevederea secretarului general al MAI, Serghei Diaconu, cu Paolo Cestra, președintele de onoare al Roadpol.
„Această conlucrare ne va permite implementarea proiectelor comune cu instituțiile de ordine publică europene și alinierea la standardele de dotare a subdiviziunilor poliției cu echipamente, pe categorii de angajați, inclusiv gender. Această colaborare va crește calitatea serviciilor polițienești, va duce la îmbunătățirea schimbului de informații între noi și instituțiile de aplicare a legii din Uniunea Europeană, precum și va spori securitatea transnațională”, a menționat după întrevedere Serghei Diaconu.
Drept urmare a aderării la rețea, poliția va avea acces la o bază de date mai complexă și la diverse programe pentru sporirea mobilității patrulelor poliției rutiere.
La fel, vor putea fi efectuate operațiuni comune cu schimb de specialiști și echipamente performante.
Roadpol este o rețea europeană a poliției rutiere, prezentă în 28 țări. Scopul organizației este de a reduce numărul de decese pe drumurile europene.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Politică
Ce așteptări are Chișinăul de la Platforma de sprijin pentru Moldova
Fluxul de știri
0