Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce așteptări are Chișinăul de la Platforma de sprijin pentru Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду и президент Польши Анджей Дуда
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
Chișinăul speră să obțină ajutor bugetar după ce va avea loc la Berlin Conferința „Platforma de sprijin a Moldovei”, lansată de România, Franța și Germania.
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Evenimentul de la Berlin este rezultatul discuțiilor din ultimele săptămâni care au avut loc în Moldova și peste hotare privind impactul situației din Ucraina asupra Republicii Moldova, a declarat președintele moldovean Maia Sandu.
Șeful statului a subliniat că impactul situației din Ucraina asupra Moldovei este mare. Țara, potrivit ei, are nevoie de mult sprijin, de ajutor bugetar. Această nevoie este dictată de veniturile ratate la buget, de faptul că pe fundalul confruntărilor militare din Ucraina economia moldovenească merge în declin, de necesitatea de a sprijini oamenii cu venituri mici.
Autoritățile, susține președintele, trebuie să ajute sectorul economic, care abia a început să-și revină după pandemia COVID-19. Criza energetică și cea umanitară au agravat și mai mult situația.
În opinia șefului statului, problema energetică rămâne una mare pentru Republica Moldova. Prețurile nu vor scade în acest sector. Țara are nevoie de resurse ca să investească în proiecte energetice, în securitatea energetică, iar pentru astfel de investiții e nevoie de bani, pe care Moldova nu-i are.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Politică
Maia Sandu nu mai este sigură de relevanța formatului 5+2
Fluxul de știri
0