Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bani pentru masa de Paște: Vor primi sau nu moldovenii ajutorul unic

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
În Parlament va fi înregistrat un proiect de lege privind alocarea unui ajutor financiar unic pentru anumite categorii de persoane.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au propus un proiect de lege care prevede acordarea unui suport financiar unic de o mie de lei pentru sărbătorile de Paște și pentru 1 octombrie - ziua vârstnicilor.
Deputatul BCS Alla Darovannaia a declarat în cadrul unui briefing de presă că din cauza prețurilor mari la produse, o mare parte din moldoveni vor renunța la masa de Paște.
„Guvernul deja a anunțat că nu va acorda suportul de o mie de lei pentru sărbătorile de Paște argumentând că „Guvernul cred în creșterea consecventă a pensiilor lună de lună, astfel încât fiecare gospodărie să-și poată planifica veniturile și cheltuielile”. Prețurile pentru luna februarie au crescut cu peste 18,5% comparativ cu februarie a anului trecut”, a declarat deputatul.
Alla Darovannaia a mai spus că necesitatea aprobării acestui proiect este fundamentată de sporirea protecției sociale a beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat.
Banii sunt pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere, stabilită până la 1 aprilie 2022 al cărui cuantum lunar nu depășește pantru mii de lei.
Deputatul BCS a mai precizat că în Republica Moldova există 634 502 de mii de pesroane pasibile de a beneficia de un astfel de ajutor.
Peste 1700 de agenți economici așteaptă banii de la stat - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Podcasturi
Peste 1700 de agenți economici așteaptă banii de la stat
Fluxul de știri
0