Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit Vladimir Jirinovski

© Sputnik / Amir Isaev Vladimir Jirinovski
 Vladimir Jirinovski - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Abonare
Politicianul rus Vladimir Jirinovski a murit astăzi pe patul de spital.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) Vladimir Jirinovski a murit miercuri, 6 aprilie. Anunțul a fost făcut de președintele Dumei de Stat a Federație Ruse, Veaceslav Volodin.
"Un politician strălucitor, talentat. Un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe. Liderul fracțiunii PLDR din Duma de Stat. El a fost întotdeauna în toiul evenimentelor. Personalitatea lui este atât de mare încât este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne fără el”, a scris președintele Camerei pe canalul său de Telegram.
În plenul Dumei, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria colegului lor.
Jirinovski, care împlinise 75 de ani în 2021, a fost internat pe 2 februarie cu un diagnostic de COVID-19 și de atunci se afla în spital.
Vladimir Volfovici Jirinovski s-a născut la 25 aprilie 1946 la Alma-Ata. În 1970, a absolvit cu onoare Institutul de Limbi Orientale de la Universitatea de Stat din Moscova, iar apoi a absolvit departamentul de seară al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moscova.
Din 31 martie 1990, Jirinovski a condus Partidul Liberal Democrat din Rusia, a fost nominalizat candidat la președinția Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse în 1991, iar mai târziu pentru postul de președinte al Rusiei la alegerile din 1996, 2000, 2008, 2012, 2018. Politicianul a fost ales deputat al Dumei de Stat în toate cele opt legislaturi, începând cu 1994.
Jirinovski a fost un cavaler deplin al Ordinului de Meritul pentru Patrie, a primit și Ordinul de Onoare, Alexandr Nevski.
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Internațional
Ambasadorul Rusiei a dat detalii despre incidentul de la București
Fluxul de știri
0