Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit Vladimir Jirinovski

© Sputnik / Amir Isaev Vladimir Jirinovski
 Vladimir Jirinovski - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Politicianul rus Vladimir Jirinovski a murit astăzi pe patul de spital.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) Vladimir Jirinovski a murit miercuri, 6 aprilie. Anunțul a fost făcut de președintele Dumei de Stat a Federație Ruse, Veaceslav Volodin.
"Un politician strălucitor, talentat. Un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe. Liderul fracțiunii PLDR din Duma de Stat. El a fost întotdeauna în toiul evenimentelor. Personalitatea lui este atât de mare încât este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne fără el”, a scris președintele Camerei pe canalul său de Telegram.
În plenul Dumei, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria colegului lor.
Jirinovski, care împlinise 75 de ani în 2021, a fost internat pe 2 februarie cu un diagnostic de COVID-19 și de atunci se afla în spital.
Vladimir Volfovici Jirinovski s-a născut la 25 aprilie 1946 la Alma-Ata. În 1970, a absolvit cu onoare Institutul de Limbi Orientale de la Universitatea de Stat din Moscova, iar apoi a absolvit departamentul de seară al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moscova.
Din 31 martie 1990, Jirinovski a condus Partidul Liberal Democrat din Rusia, a fost nominalizat candidat la președinția Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse în 1991, iar mai târziu pentru postul de președinte al Rusiei la alegerile din 1996, 2000, 2008, 2012, 2018. Politicianul a fost ales deputat al Dumei de Stat în toate cele opt legislaturi, începând cu 1994.
Jirinovski a fost un cavaler deplin al Ordinului de Meritul pentru Patrie, a primit și Ordinul de Onoare, Alexandr Nevski.
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Internațional
Ambasadorul Rusiei a dat detalii despre incidentul de la București
Fluxul de știri
0