Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul Rusiei a dat detalii despre incidentul de la București

© REUTERS / INQUAM PHOTOS/Octav GaneaO mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mașina care s-a izbit de porțile ambasadei din București era încărcată cu bidoane de combustibil.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Înainte de a încerca să spargă porțile ambasadei Rusiei la București, șoferul a încărcat mașina cu canistre de combustibil, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin.
„În această dimineață, se pare, s-a urcat în mașina sa - nu pot afirma despre proprietatea mașinii - a pus câteva canistre pe scaunul de lângă șofer și alte câteva canistre în portbagaj”, a spus ambasadorul pentru canalul TV Rossiya 24, citat de RIA Novosti.
Diplomatul a subliniat că după ce oamenii legii au încercat să-l scoată pe șofer din mașină, acesta a dat foc la benzină.
Valeri Kuzmin nu a exclus că cel care a încercat să spargă porțile ambasadei Rusiei suferea de dezechilibru psihic.
„Ce putem observa aici? Probabil, pentru rudele acestei persoane, pentru mama lui, poate tatăl său, aceasta (moartea șoferului) este o mare tragedie. Probabil că era într-o stare de afecțiune, probabil că a suferit un dezechilibru mental, psihic”, a spus ambasadorul.
Ambasada Rusiei la București a primit mesaje cu „amenințări cu bombă”, a mai spus Valeri Kuzmin.
Anterior, presa, citând surse, a relatat că șoferul care a murit după ce s-a izbit cu mașina de gardul ambasadei Rusiei la București a fost condamnat cu o zi înainte la 15 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra fiicei sale vitrege.
O mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Internațional
Ce se știe despre atacul de la Ambasada Rusiei din București
Fluxul de știri
0