Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”: Primele declarații

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România.
Natalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România. - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
Natalia Gavrilița participă la Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. La Berlin se desfășoară Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România. Unul din subiectele abordate se referă la mobilizarea asistenței externe pentru gestionarea crizei umanitare din Republica Moldova.
În cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavrilița cu șefii diplomației germane, franceze și române, premierul moldovean a precizat că cele mai vulnerabile sectoare pe care urmează să fie concentrate eforturile de investiții ar fi eficiența energetică și securitatea aprovizionării cu energie, finanțarea sectorului privat, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii, asigurarea securității alimentare, construirea rezistenței la amenințările hibride și creșterea rezistenței sociale.
La rândul lor, miniștrii de Externe din Germania, Franța și România au menționat că țările lor vor rămâne alături de Republica Moldova, atât în perioada crizelor generate de război, cât și în procesul de integrare europeană.
Natalia Gavrilița a mai spus că mizează pe rezultate tangibile și decizii concrete, aprobate în cadrul Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform” în interesul oamenilor din Republica Moldova, care sunt în așteptarea depășirii crizelor și continuării procesului de integrare europeană.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Societate
Bani pentru masa de Paște: Vor primi sau nu moldovenii ajutorul unic
Fluxul de știri
0