Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu nu mai este sigură de relevanța formatului 5+2

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Maia Sandu nu mai știe dacă în actuala situație regională formatul 5+2 mai este unul relevant.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Președintele Maia Sandu a declarat luni în fața presei că Moldova optează în continuare ferm pentru soluționarea pașnică conflictului transnistrean, însă la ora actuală nu mai este clar în ce format ar fi posibile discuțiile pe marginea acestei probleme.
„E greu să știm ce va fi cu formatul 5+2 după aceste evenimente (din Ucraina, n.red.) și dacă va mai fi relevant acest format”, a spus șeful statului.
Ea a reiterat, totodată, că Moldova își dorește ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai curând.
De asemenea, Sandu a menționat că mesajul Chișinăului către regimul de la Tiraspol este să nu admită acțiuni care ar crește vulnerabilitățile și tensiunea. Ea și-a exprimat speranța că cei de la Tiraspol înțeleg cât este de important acest lucru.
„Singura modalitate de a soluționa conflictul transnistrean este calea pașnică. Despre formate acum nu putem vorbi, pentru că în formatul 5+2 nu mai putem purta azi discuții”, a conchis Maia Sandu.
Igor Dodon și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Politică
Dodon salută decizia lui Sandu de a nu adera la sancțiuni împotriva Rusiei
În cadrul aceleași conferințe de presă, Maia Sandu a dezmințit informațiile despre presupusa redislocare a trupelor ruse în Transnistria.
Potrivit acesteia, Moldova nu vede în Transnistria lucruri care să indice o schimbare a situației de securitate.
Fluxul de știri
0