Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aurescu susține sprijinirea Republicii Moldova în fața crizei refugiaților

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România.
Natalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România. - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, co-prezidează marți, la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul de Externe german, și de Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franței, Conferința Internațională de sprijin pentru Moldova.
BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Marius Holdean. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, a făcut declarații de presă înainte de Conferința Internațională de sprijin pentru Republica Moldova care are loc la Berlin, eveniment pe care îl prezidează alături de Annalena Baerbock, ministrul de Externe german și de Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franței.
Aurescu a declarat că este un eveniment foarte important, care are ca scop sprijinirea Republicii Moldova, cel mai vulnerabil vecin direct al Ucrainei. El a atras atenția că Republica Moldova s-a confruntat cu un val foarte mare de refugiați, fiind cel mai mare număr de refugiați pe cap de locuitor comparativ cu oricare dintre vecinii Ucrainei, ceea ce a creat o povară economică și dificultăți economice.
Aurescu a subliniat că există dificultăți economice în ceea ce privește capacitatea Republicii Moldova de a-și exporta produsele pe diverse piețe precum Ucraina, Belarus sau Rusia, iar această țară acum trebuie să găsească alte piețe pentru a exporta bunuri. El a menționat și vulnerabilitatea energetică a Republicii Moldova, care trebuie rezolvată.
Aurescu spune că această Platformă de Sprijin care va fi lansată la Conferință are ca scop oferirea și stimularea unui ajutor foarte robust, coordonat, consistent, pentru Republica Moldova, fiind vorba de a acorda asistență financiară, sprijin pentru refugiați și preluarea unui număr de refugiați din Republica Moldova. De asemenea, a spus Aurescu, este importantă găsirea de soluții pentru tratarea vulnerabilităților în ceea ce privește securitatea energetică a Republicii Moldova.
Ministrul de Externe român a spus că România este un susținător constant și ferm al Republicii Moldova în eforturile sale de reformă și că Bucureștiul a acordat ajutor pentru a face față crizei refugiaților din Republica Moldova prin preluarea refugiaților din Republica Moldova și alte forme de sprijin.
Și astăzi va fi anunțat un nou pachet de asistență financiară pentru Republica Moldova, care suplimentează pachetul de asistență de 100 milioane euro.
Natalia Gavrilița la a Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”, organizată la Berlin, de Germania, Franța și România. - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Politică
Conferința donatorilor „Moldova Support Platform”: Primele declarații
Fluxul de știri
0