Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia acuză Franța și Germania că nu sunt suficient de rusofobe

© REUTERS / Agencja Gazeta/Slawomir KaminskiJaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski  - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Radicalismul rusofob al actualei conduceri a Poloniei a găsit în criza ucraineană un mediu propice pentru dezvoltare.
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Polonia își radicalizează pe zi ce trece discursul. ”Victimă” nu mai e doar Rusia. În țintă au intrat și aliații insuficient de radicali după oficialii de la Varșovia.
Premierul polonez Mateusz Morawiecki s-a întâlnit sâmbătă cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola pentru a i se plânge că sunt necesare sancțiuni economice și mai dure împotriva Rusiei, în contextul în care actualele sancțiuni și-au dovedit ineficiența. Dovada, este chiar revenirea ratei de schimb valutar a rublei la nivelul de dinainte de operația militară specială din Ucraina, în ciuda valului de sancțiuni ce au urmat.
Premierul polonez a insistat că ”nu va exista o întoarcere la normalitate”, prin aceasta înțelegând normalizarea relațiilor dintre UE și Federația Rusă, lucru nedorit de Varșovia.
Nici vicepremierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, care este și președintele partidului naționalist PiS nu a fost mai blând. Într-un interviu acordat duminică cotidianului german Die Welt și preluat de The Guardian, acesta a acuzat direct Germania și Franța de ”simpatie foarte puternică pentru Moscova”.
Kaczkynski a spus că Polonia nu este mulțumită de rolul Germaniei în Europa, pe care o suspectează că este mai interesată de gazul și petrolul rusesc decât de susținerea Ucrainei prin livrare de armament în acest război.
De asemenea, vicepremierul polonez a solicitat un embargo aplicat Rusiei pentru petrol și gaze naturale.
Președintele Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Internațional
În Kazahstan a fost deconspirată o tentativă de asasinare a președintelui Tokaev
Fluxul de știri
0