Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Kazahstan a fost deconspirată o tentativă de asasinare a președintelui Tokaev

© Host Photo Agency sco-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaPreședintele Kazahstan
Președintele Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Abonare
Comitetul pentru Securitate Națională din Kazahstan a anunțat că a fost reținut un spion care pregătea o tentativă de asasinare a președintelui Tokaev.
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Serviciile speciale ale Kazahstanului au reținut un agent al unui serviciu străin, care planifica o tentativă de asasinare a președintelui Kasîm-Jomart Tokaev, informează RIA Novosti.
Potrivit serviciilor speciale kazahe, pregătirile de asasinat îl vizau atât pe președintele Tokaev, cât și pe alți demnitari importanți. De asemenea, erau planificate atacuri teroriste contra unor lucrători din poliție și serviciile speciale.
„Totodată, agentul „A” lucra asupra misiunii de promovare a propagandei antirusești în republică și crearea în societate a unor convingeri rusofobe prin publicarea de materiale corespunzătoare în rețelele de socializare”, informează serviciul de securitate al țării.
În rezultatul perchezițiilor de la bănuit a fost ridicată o armă cu lunetă și cu amortizor de producție străină, substanțe narcotice și o sumă mare de bani. Arma a fost adusă în Kazahstan pe părți, cu metode de camuflare profesionistă.
Fluxul de știri
0