Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

4 aprilie - Zi de doliu național în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Траур
Флаг Траур  - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
În Republica Moldova 4 aprilie a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute în Ucraina.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. În Republica Moldova luni, 4 aprilie, este declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina. Astfel, toate drapelele din țară vor coborî în bernă și se va ține un minut de reculegere. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Maia Sandu.

„Vom declara pentru 4 aprilie 2022, zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina”, a menționat Sandu.

Și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție în urma masacrului din localitatea ucraineană Bucea, situat la nord de Kiev, unde mai mulți civili au fost uciși și îngropați în gropi comune.
„Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucea, Ucraina”, anunță MAEIE.
Amintim că ministerul rus al Apărării respinge afirmațiile ucrainene despre masacrele de la Bucea. Acesta a declarat astăzi că materialele prezentate de autoritățile ucrainene, care ar confirma „crimele” trupelor ruse de la Bucia, sunt încă o provocare.
doliu - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Societate
Zi de doliu național în Moldova pe 4 aprilie
Fluxul de știri
0