Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zi de doliu național în Moldova pe 4 aprilie

© Pixabay / Byn_Lidoliu
doliu - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Abonare
În Republica Moldova 4 aprilie este declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute în Ucraina.
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. În Republica Moldova va fi declarată luni, 4 aprilie, zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Maia Sandu.

„Vom declara pentru mâine, 4 aprilie 2022, zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina”, a menționat Sandu.

Și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție în urma masacrului din localitatea ucraineană.
„Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucea, Ucraina”, anunță MAEIE.

Poziția Ministerului rus al Apărării

Amintim că ministerul rus al Apărării respinge afirmațiile ucrainene despre masacrele de la Bucia. Acesta a declarat astăzi că materialele prezentate de autoritățile ucrainene, care ar confirma „crimele” trupelor ruse de la Bucia, sunt încă o provocare.
Toate fotografiile și materialele video publicate de regimul de la Kiev, care ar dovedi anumite „crime” ale personalului militar rus <...> sunt o altă provocare”, a menționat Ministerul.
Potrivit oficialului rus, în toată perioada în care locația a fost sub controlul rușilor, nici un localnic nu a avut de suferit de vreo acțiune violentă.
Totodată, Ministerul a remarcat că toate unitățile au părăsit orașul pe 30 martie, a doua zi după negocierile dintre reprezentanții Moscovei și Kievului la Istanbul.
Militari ucraineni în Bucia - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Ministerul rus al Apărării a numit filmările de la Bucia regie pentru presa occidentală
Fluxul de știri
0