Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a spus când va veni momentul pentru reevaluarea relațiilor dintre Rusia și Europa

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPeskov
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Abonare
Peskov consideră că reevaluarea relațiilor cu Europa nu va avea loc în viitorul apropiat
Când europenii „se vor trezi” și își vor da seama că ei înșiși sunt responsabili de soarta continentului lor, va veni momentul unei reevaluări a relațiilor cu Rusia și al dialogului, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.
„Când europenii își vor reveni după bourbonul american și când vor înțelege că noi înșine ar trebui să avem grijă de soarta continentului nostru, a Europei, chiar și a Eurasiei, atunci va veni - aceasta nu este o perspectivă pe termen scurt - dar atunci va veni totuși timpul pentru o reevaluare a relațiilor noastre și pentru a intra într-o stare de dialog”, a spus Peskov într-un interviu pentru jurnalistul Pavel Zarubin în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin” de la canalul de televiziune Rossiya 1, citat de RIA Novosti.
Relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană s-au deteriorat semnificativ după începerea unei operațiuni militare speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. UE, în urma Statelor Unite, a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Moscovei, apelurile de reducere a dependenței de resursele energetice rusești au început să sune mai tare, diverse țări au expulzat câteva zeci de diplomați ruși.
Moscova a răspuns prin a introduce toate cele 27 de state ale UE și alte zece țări din afara UE pe lista țărilor neprietenoase. Sunt 48 de țări în total, în frunte cu Statele Unite.
Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Internațional
Funeraliile dominației SUA și criza din Ucraina – o perspectivă chineză asupra problemei
Fluxul de știri
0