Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Funeraliile dominației SUA și criza din Ucraina – o perspectivă chineză asupra problemei

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaOperațiunea militară a Rusiei în Ucraina
Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Abonare
O publicație prestigioasă din China vede în operațiunea militară a Rusiei în Ucraina un potențial catalizator al funeraliilor hegemoniei SUA.
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Operațiunea militară desfășurată de Rusia în Ucraina poate deveni un catalizator pentru „funeraliile” hegemoniei SUA și sfârșitul dominației dolarului în lume, notează publicația chineză Global Time, citată de RIA Novosti.
Autorul articolului în care este analizată această perspectivă este de părere că Washingtonul planificase să profite de conflictul din Ucraina pentru a slăbi Rusia, dar și pentru a se alege cu profit economic și politic. De asemenea americanii, potrivit articolului citat, ar vrea să folosească acest conflict pentru a obstrucționa obținerea de către Europa a autonomiei strategice. Însă politica de sancțiuni nu a fost susținută de multe țări-membre ale ONU.
Politica Occidentului în Ucraina are de suferit, susține autorul materialului din Global Time, și din cauza neutralității unui număr mare de state și de regiuni. Astfel, epoca în care SUA puteau dicta altor state cum să se comporte în relațiile internaționale se apropie de sfârșit. Diversele mecanisme instituționale, în care SUA dețin poziții dominante, inclusiv hegemonia dolarului, degradează în mod inevitabil. La ora actuală, este adevărat, SUA controlează Europa prin intermediul NATO, însă și această alianță intră într-o perioadă în care se va confrunta cu multiple probleme.
China-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Rusia
Lavrov a calificat relațiile dintre Rusia și China cele mai bune din istorie
Fluxul de știri
0