Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Duminică în Serbia au loc alegeri prezidențiale

© AP Photo / Darko VojinovicAlegeri în Serbia
Alegeri în Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Abonare
În Serbia duminică au loc alegeri prezidențiale ordinare.
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Comisia electorală republicană din Serbia a anunțat deschiderea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale ordinare care au loc în această duminică. Tot azi sârbii au și alegeri anticipate pentru 250 de mandate de deputați în legislativul țării și alegeri locale în câteva orașe și municipalități, informează.
Pentru cele 250 de locuri în legislativ luptă 19 blocuri și coaliții de partide. Pentru a intra în parlament e nevoie să fie depășit pragul electoral de 3 la sută din voturi. La funcția de președinte al Serbiei pretind opt candidați, promovați de unul sau mai multe blocuri și coaliții.
Alegerile de azi din Serbia sunt monitorizate de observatori din țară și de misiuni externe. Din partea CSI și a Organizației Acordului de Prietenie și Securitate Colectivă sunt observatori din Armenia, Belarus, Kirghizia, Tadjikistan și Rusia.
Se pare că sârbii nu sunt lăsați în pace nici de această dată de unele structuri influente din Occidentul colectiv. Ministrul de interne de la Belgrad, Aleksandr Vulin, a declarat recent, citat de RIA Novosti, că partidele prooccidentale, fiind pregătite financiar și politic, ar pune la cale contestarea rezultatelor alegerilor, care ar trebui să degenereze într-o tentativă de lovitură de stat. Organele de forță și de securitate ale țării au raportat în acest context că sunt gata să facă față oricăror provocări.
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2022
Internațional
Președintele Vucic: Serbia va rezista presiunilor de a impune sancțiuni Rusiei
Fluxul de știri
0