Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Remitențele rămân a fi o sursă de venit foarte importantă pentru moldoveni

© Photo : Facebook / Agentie Recrutare Personalghișeu, bancă, amendă
ghișeu, bancă, amendă - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Abonare
Ponderea medie a transferurilor către persoane fizice de peste hotare reprezintă circa 12 la sută din venitul mediu per cetățean moldovean.
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Transferurile bănești din afara țării continuă să fie o sursă semnificativă pentru bugetul gospodăriilor din Moldova, arată datele BNS.
„În medie, acestea reprezintă 12,5% în veniturile totale sau cu 0,4 puncte procentuale mai puțin comparativ cu anul 2020”, informează Biroul Național de Statistică.
Instituția precizează că gospodăriile din mediul rural sunt mai dependente de transferurile din afara țării în comparație cu cele urbane, ponderea acestor venituri fiind de 15,4% în mediul rural și, respectiv, de 9,5% în cazul populației din mediul urban.
În 2021 transferurile bănești către Moldova făcute de cetățeni prin bănci în favoarea persoanelor fizice a fost de peste 1 miliard 611 milioane de dolari.
Bancomat - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Economie
Moldova, în Top 3 privind transferurile bănești din Rusia
Fluxul de știri
0