Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA: Pașapoartele vor recunoaște posibilitatea de a avea și alte genuri

© AP Photo / Jenny KanePașaport al SUA
Pașaport al SUA - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Abonare
E oficial. În SUA, începând cu 11 aprilie, cetățenii americani care nu se consideră nici bărbați, nici femei, își vor putea obține pașaportul cu ”al treilea gen”.
BUCUREȘTI, 1 apr - Sputnik. Astfel, potrivit Departamentului de Stat al SUA, ei vor avea o a treia opțiune, numită neutru ”x”, în formularea pentru eliberarea pașapoartelor. Decizia, anunțată în ”ziua vizibilității persoanelor transexuale”, vine peste decizia unor state federale americane mai ”conservatoare” în ceea ce privește ideologia gender.
Cum persoanele care ar putea beneficia de acest drept sunt de mai multe feluri (persoane non-binare, intersex, neconforme de gen, etc.) este foarte posibil ca în viitor fiecare categorie în parte să se considere ”discriminată” pentru că toate au fost încadrate cu același ”x”.
Casa Albă a condamnat ”proliferarea atacurilor periculoase anti-gender (...) introduse și adoptate în legislative de stat din țară”. Acest atac vizează mai ales statele cu administrație republicană din SUA. Guverantorii republicani din Oklahoma și Arizona au semnat proiecte de lege ce interzic bărbaților care se consideră femei să concureze în competiții sportive feminine.
De asemenea, instituția Președintelui SUA consideră că dreptul de a îți alege propria identitate sexuală este un drept civic american.
Cu excepția perioadei administrației Trump, când a fost receptat un recul, Casa Albă s-a implicat activ în promovarea ideologiei gender.
Potrivit unui sondaj Gallup. 20,3 % dintre persoanele născute în Statele Unite între 1997 și 2003 (așa numita ”generație X”) se identifică ca având o orientare sexuală LGBTQ+. Iar proporția adulților din SUA care se identifică cu orientări sexuale din gama LGBTQ+ s-a dublat, ajungând la 7,1% în 2021, de la 3,5% în anul 2012.
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Câți refugiați ucraineni au solicitat ambulanța în luna martie
Fluxul de știri
0