Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu s-a întâlnit cu miniștrii de Externe ai Cehiei, Austriei și Slovaciei - detalii

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țări a discutat astăzi cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, ministrul federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Austriei,și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei.
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik Situația de securitate din regiune și cooperarea în domeniul integrării europene au fost discutate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhánek, ministrul federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg, și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Ivan Korčok, anunță serviciul de presă al Președinției.
Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană, dar și direct de țările UE, pentru gestionarea fluxului mare de refugiați care, începând cu 24 februarie, au intrat în țara noastră din Ucraina.
Șefa statului a menționat că, din cei aproape 100 de mii de refugiați care se află în prezent pe teritoriul Moldovei, circa 50% sunt copii.
La fel, s-a vorbit despre modul în care țara noastră poate depăși provocările cu care se confruntă sistemul economic și social din cauza situației din jurul țării noastre.
Cei trei miniștri de Externe au apreciat determinarea cu care Republica Moldova face față actualei crize regionale, amplificată de problemele economice și cele din sectorul energetic. De asemenea, ei s-au arătat interesați de noi oportunități de cooperare între țările noastre, iar printre domeniile de interes comun se numără energia regenerabilă, combaterea dezinformării sau sprijinirea proiectelor de infrastructură pentru localități.
pensionari - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Societate
Vor primi pensii mai mari! De astăzi, indexarea pensiilor se face după o nouă formulă
Fluxul de știri
0