Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a mulțumit Indiei pentru poziția obiectivă față de situația din Ucraina

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe, Lavrov, a subliniat că Rusia apreciază poziția obiectivă a Indiei față de situația din Ucraina
Rusia apreciază poziția obiectivă a Indiei cu privire la situația cu Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
"Colegii noștri occidentali ar dori acum să reducă orice probleme internaționale importante la criza din Ucraina. Știți poziția noastră. Nu ascundem nimic și apreciem că India percepe această situație din unghiuri diferite și nu unilateral", a spus el la începutul întâlnirii cu omologul său indian Subramanyam Jaishankar.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, iar până la 25 martie, au îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbasului.
Telefon mobil - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Rusia
Rusia și Belarus vor să elimine complet serviciul de roaming
Fluxul de știri
0