Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlin: Nu există un termen clar pentru întâlnirea dintre Putin și Zelenski

© Sputnik / Alexey Maishev / Accesați arhiva multimediaКомплексная реставрация Большого Каменного моста
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
Peskov: Nu există un termen clar pentru întâlnirea dintre Putin și Zelenski, trebuie să fie finalizat acordul (între Rusia și Ucraina, n.red.)
CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Nu există un termen clar pentru întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, acordul trebuie mai întâi finalizat, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.
„În acest sens, nimic nu s-a schimbat, am spus anterior că întâlnirea ar trebui precedată după ce va fi pregătit acordul și va fi aprobat de oficialii de rang înalt. Abia atunci se poate de discutat despre o întâlnire. Eu nu aș da un termen clar", a spus Peskov.
Amintim că la 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Marea Neagră, Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Internațional
Aviz pentru navigatorii ce merg către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră
Fluxul de știri
0