Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aviz pentru navigatorii ce merg către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră

© SputnikMarea Neagră, Constanța
Marea Neagră, Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Direcția Hidrografică Maritimă a emis un aviz pentru navigatori. Astfel, se recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră să urmeze anumite rute de navigație.
CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Navigatorilor care merg către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră – Mangalia, Constanța, Midia, Sulina - li s-a recomandat de către Direcția Hidrografică Maritimă să urmeze anumite rute de navigație, cu o lățime a pasei de 2 mile marine.
Astfel, se vor reduce riscurile cauzate de posibila prezență a unor mine marine aflate în derivă.
Prin canalele oficiale specifice, navigatorilor le-au fost recomandate navigarea cu atenție și întărirea observației vizuale în zona de responsabilitate a României și le-a fost solicitat tuturor navelor să raporteze, imediat, autorităților maritime din țara noastră orice detectare a minelor, informează Ministerul Apărării Naționale, potrivit dcnews.ro.
De asemenea, Forțele Navale Române au luat măsuri de cercetare sistematică în zona maritimă de responsabilitate, în scopul întăririi supravegherii spațiului maritim (apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă) și pentru executarea unor intervenții rapide, cu structuri specializate, pentru asigurarea securității navigației.
Ministerul Apărării Naționale a luat aceste măsuri în urma consultărilor între Forțele Navale Române și reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în asigurarea siguranței navigației și ai agenților economici care desfășoară activități în spațiul maritim al României. Ele au drept scop reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță.
Nistrul de jos - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Societate
Decis: În Moldova va fi creat Parcul Național „Nistrul de Jos”
Fluxul de știri
0