Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Trupele ucrainene au folosit sistemul de rachete „Uragan” la bombardarea Donețkului

© Sputnik / Georgy Zimarev / Accesați arhiva multimediaSistem de rachete multiple „Uragan”
Sistem de rachete multiple „Uragan” - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Abonare
Trupele ucrainene au folosit sistemul de lansare multiplă de rachete „Uragan” pentru bombardarea districtului Kirovskii din Donețk
Miercuri dimineață, trupele ucrainene au folosit sistemul de lansare multiplă de rachete „Uragan” pentru a bombarda districtul Kirovskii din Donețk, relatează reprezentanța RPD de la Centrul Comun pentru Control și Coordonare a Încetării focului (JCCC).
„Focuri de armă au fost înregistrate din partea Forțelor Armate Ucrainene în direcția: ora 6.30 așezarea Orlovka - orașul Donețk (districtul Kirovskii): au fost trase două rachete din sisteme de lansare multiplă „Uragan”, a scris reprezentanța pe canalul Telegram, citat de RIA Novosti.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, grupările RPD și RPL dezvoltă o ofensivă, dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Serghei Lavrov și Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Rusia
Relațiile dintre Moscova și Beijing au trecut testul, spune ministrul chinez de Externe
Fluxul de știri
0