Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Relațiile dintre Moscova și Beijing au trecut testul, spune ministrul chinez de Externe

© AFP 2022 / HANDOUTSerghei Lavrov și Wang Yi
Serghei Lavrov și Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul chinez de Externe, Wang Yi: Relațiile dintre Moscova și Beijing au trecut testul
Relațiile dintre Federația Rusă și China de la începutul anului au rezistat noilor teste ale situației internaționale în schimbare și au menținut direcția corectă, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, la întrevederea de de miercuri cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„De la începutul acestui an, relațiile chino-ruse au rezistat noilor teste de schimbări serioase în situația internațională și au menținut direcția corectă și o tendință de dezvoltare constantă”, a spus Wang Yi.
Șeful Ministerului chinez de Externe a menționat că dorința Rusiei și Chinei de a dezvolta relații bilaterale a devenit și mai persistentă și, în același timp, încrederea în promovarea cooperării în diverse domenii s-a întărit, China apreciază foarte mult acest lucru.
El și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu omologul său rus la implementarea în comun a acordurilor la care au ajuns liderii celor două țări, precum și pentru a promova parteneriatul cuprinzător și cooperarea strategică într-o nouă eră și pentru a le aduce continuu la un nivel și mai înalt.
Wang Yi, la începutul întrevederii, l-a numit pe Lavrov un bun prieten, menționând că ministrul rus, cel mai probabil, vizitează pentru prima dată provincia Anhui din estul Chinei, și-a exprimat speranța că șeful diplomației de la Moscova va vizita și mai multe regiunile chineze în viitor.
„Bine ați venit în China pentru reuniunea ministerială a țărilor vecine ale Afganistanului, aceasta este, de asemenea, o oportunitate de bun augur pentru importantele noastre comunicații strategice”, a spus Wang.
Lavrov se află în China într-o vizită de două zile, în cadrul căreia va participa la cea de-a treia conferință ministerială a țărilor vecine din Afganistan și „troica” extinsă asupra Afganistanului (Rusia, China, Statele Unite și Pakistan).
American flag - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Politică
Jurnaliştii americani au recunoscut sfârşitul hegemoniei SUA
Fluxul de știri
0