Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnaliştii americani au recunoscut sfârşitul hegemoniei SUA

© Pixabay / PixabayAmerican flag
American flag - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Abonare
The Intercept: agravarea situației din Ucraina a marcat sfârșitul hegemoniei SUA.
O parte din țările din Asia, Africa și America Latină, în mod neașteptat pentru Statele Unite, au ales o cale neutră, refuzând să ia partea cuiva. Aceste state nu s-au alăturat unui bloc sau altuia, așa cum au trebuit să facă în timpul Războiului Rece, se arată în articolul citat de RIA Novosti.
China, India, Brazilia, Turcia, Indonezia, Africa de Sud și Mexic au rămas alături, rezistând apelurilor de a izola Rusia pe cale diplomatică sau de a se alătura unei campanii de sancțiuni împotriva economiei sale.
La ONU, un grup de state africane, inclusiv Africa de Sud, s-au abținut de la adoptarea rezoluțiilor care vizează izolarea Rusiei, au subliniat autorii materialului.
Poziția neutră a acestor țări a fost, evident, un șoc pentru multe elite occidentale, care au fost de mult obișnuite să spună altor țări ce poziție geopolitică ar trebui să ia, consideră The Intercept.
În cea mai mare parte a lumii, spune autorul articolului, după zeci de ani de agresiune și abuz din partea oficialului Washington, autoritatea Statelor Unite a secat. Un amestec de greșeli și inevitabilitate a dus Occidentul la declin și, odată cu el, au mers în declin și multe dintre valorile pe care le-a dat naștere.
„E bine sau nu, orice s-ar întâmpla în continuare, va fi o ruptură completă cu ultimele secole de hegemonie occidentală, nu numai în politică, ci și în cultură și idei”, conchide publicația.
Fluxul de știri
0