Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Regina Elisabeta a II-a, prima apariție în public de la decesul soțului

© AP Photo / Frank AugsteinRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii  - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marți, 29 martie 2022, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la o ceremonie religioasă în memoria defunctului său soț, prințul Philip.
CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. După ce, în ultimele luni, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat mai multe angajamente oficiale, din cauza unor probleme de sănătate, marți, 29 martie 2022, aceasta a participat la o ceremonie religioasă în memoria defunctului său soț.
În vârstă de 95 de ani, aceasta, purtând un palton verde închis, a sosit la catedrala Westminster din Londra la braţul fiului ei Andrew, aflat şi el la prima lui apariţie în public după acordul confidenţial semnat cu americanca Virginia Giuffre, care l-a acuzat de agresiune sexuală.
Regina Elisabeta a II-a dorit neapărat să fie prezentă la această ceremonie, scrie agerpres.ro.
Ceremonia a fost organizată la aproape un an după moartea celui care i-a fost soţ timp de 73 de ani, decedat pe 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani.
Recent, regina a sărbătorit împlinirea a 70 de ani de domnie. Ea a afirmat că întâmpină dificultăți în deplasare.
Королева Елизавета II на выступлении перед верхней палатой в Лондоне 23 октября 1996 года - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Internațional
Regina Elisabeta a II-a împlinește 70 de ani de domnie
De altfel, a fost și văzută folosindu-se de un baston, așa cum s-a întâmplat la ceremonia religioasă de marți, 29 martie 2022.
Presa internațională spune că regina britanică foloseşte un scaun cu rotile în privat şi o maşină de golf în grădinile Castelului Windsor, iar un lift special a fost instalat în reşedinţa regală Balmoral din Scoţia.
Marți, 29 martie 2022, la eveniment au luat parte membri ai familiei regale britanice şi numeroase capete încoronate din străinătate, inclusiv regele Belgiei, regele Spaniei şi regele Suediei, precum şi lideri politici importanţi, precum prim-ministrul britanic Boris Johnson.
Prințul Harry a fost absent, însă au fost prezenţi însă toţi cei patru copii a reginei Elisabeta a II-a şi prinţul Philip: Charles, Anne, Andrew şi Edward.
Fluxul de știri
0